Axel Härstedt väljer att avrunda sin elitsatsning

Axel Härstedt, en av Sveriges främsta friidrottare de senaste åren har beslutat sig för att avrunda sin elitsatsning. Axel som gick med i Heleneholm i höstas kan blicka tillbaka på en gedigen meritlista inom grenen diskus med flertalet SM-medaljer, landskamper och med OS-final i Rio de Janeiro 2016 som främsta merit. Som längst har Axel kastat 66.03.
Nedan följer ett personligt meddelande från Axel.

Efter 14 år som diskuskastare på seniornivå och 25 år som friidrottare avslutar jag nu mitt elitidrottande. Beslutet är taget efter noga övervägande och i samförstånd med mina närmaste och min klubbledning. Jag kastar inte längre på den nivå som krävs men är nöjd med det jag uppnått och glad över allt jag fått uppleva och alla människor jag mött under dessa år, både på och utanför arenorna, kastplanen och gymmen. Jag vill tacka alla som inspirerat och hjälpt mig för möjligheterna jag fått att utforska gränserna för vad som varit möjligt för mig och också nå mitt stora mål om att bli olympier som jag satte för mig själv som fjortonåring. Jag hade förmånen att växa upp i miljöer som gjorde detta möjligt och upplevelserna i Rio de Janeiro är några av mina allra lyckligaste minnen.

Jag längtar efter att fortsätta utveckla mitt nya liv och kommer alltid vara friidrottare på något sätt. Jag kommer främst fortsätta som styrelseledamot i Heleneholms IF och som tränare i IK Finish vid sidan av mitt arbete som sjukgymnast. Jag önskar alla som fortsätter förbereda sig för årets stora utomhushändelser ett stort lycka till! Kom ihåg att oavsett hur långt eller kort måttbanden dras ut för att mäta era prestationer så finns det viktigaste i livet alltid kvar när ni kommer hem. Att tänka så hjälpte mig att nå mina mål.

/Axel Härstedt

Foto: TT

Nu flyttar friidrottsgrupperna utomhus

Nästa vecka flyttar vi stora delar av vår verksamhet från stadionområdet till Heleneholms IP, detta innebär att träningen kommer ske helt utomhus. Förändringen gäller för våra vardagsgrupper (Undantaget Oxie), lördagsgrupperna blir fortsatt kvar på stadionområdet. För de grupper som haft träningstiden 17.45-19.15 flyttas träningen en kvart tidigare så att nya träningstiden blir 17.30-19.00 för alla grupper på Heleneholms IP.

• Tänk på att ha med varma kläder och en vattenflaska.
  • Då Heleneholms IP är helt utomhus och har stor yta att befinna sig på är det nu möjligt för föräldrar att återigen närvara på träningen (läktaren/runt omkring), tänk dock fortsatt på att hålla avstånd!

Hjälp oss att Stötta Majblomman

Vi inledde ifjol ett samarbete med ideella organisationen Majblomman. Organisationen arbetar för att motverka barnfattigdom i Sverige genom att bl.a. dela ut ekonomiskt stöd till barn/familjer som är i behov av
hjälp. Heleneholms IF vill hjälpa till att göra barnfattigdomen i Malmö mindre och stöttar därför Majblommans projekt.

P.g.a Covid-19 kommer ej Majblomman säljas fysiskt under våren utan all insamling sker istället digitalt via Swish.
Vi vet att pengarna kommer komma till stor nytta i rådande läge, så vill du som medlem hjälpa oss att göra en liten insats för andra får du gärna stötta vår digitala insamlingsbössa, där du kan Swisha en valfri summa som går direkt till Majblomman.

Klicka på länken här ovan för att komma till Heleneholms IF bössa. Här hittar du även hur mycket bössan hittills har samlat in. Det är också möjligt att använda QR-koden i bilden nedan för att swisha in direkt till vår bössa.

Oavsett summa hjälper du till att göra livet lite finare för någon!

Tack!
/Heleneholms IF

Insamling till Heleneholms IF Majblomman bössa

Prova på friidrott under höstlovet

Under höstlovet nästa vecka har du chansen att prova på friidrott i Atleticum under dagtid. Duktiga ungdomstränare finns på plats för att leda dig genom olika friidrottsgrenar. Under veckan får du prova på grenar som startblock, stavhopp, längdhopp, kula, spjut, slägga, diskus, höjdhopp, stafett m.m. Det bästa är att allt är helt gratis och inget medlemskap krävs.

När? Måndag till fredag (28 oktober – 1 november)
Var? Inomhushallen Atleticum
Tid? Mellan 9-12. Kom och gå när du vill.
Kostnad? Helt gratis

Varmt välkommen till en härlig sportvecka i Atleticum tillsammans med Heleneholms IF

Sommaruppehåll och träning under sommaren

Sommarlovet har precis börjat och flertalet av våra ordinarie grupper har nu tagit sommaruppehåll. För den som önskar finns möjlighet att träna antingen tisdagar eller torsdagar på Heleneholms IP 17.30-19.00. Träningen är öppen för alla åldrar och vi delar in på plats beroende på antal/ålder.

Höstterminen startar igen under V 34. För dig som redan är medlem sedan tidigare behövs ingen nyanmälan. Vill du börja träna friidrott kan du göra en nyanmälan här.