Träning

Alla är välkomna!

Heleneholms IF Tri Team (HTT) har filosofin att alla ska kunna vara med, triathlon för alla och med bredden mot toppen. Våra tränare lägger upp träningsprogram som är anpassade för att alla oavsett ambitionsnivå och målsättning ska kunna ta dem till sig och följa dem efter sin förmåga. Triathlon är för många likställt med Ironman men det är väldigt få som kör den distansen sett till antalet triathlonutövare. Alla distanser har sin tjusning och sin utmaning.

Tveka inte, bli en HTT:are du med!

Alla är välkomna till HTT och att ta del av föreningens aktiviteter, träningspass och all hjälp som våra kompetenta tränare och övriga medlemmar kan ge.

Bli medlem!

Våra tränare

Karin Thulin presentation kommer inom kort

Sarah Holmqvist Har en bakgrund inom fotboll som barn, slutade med det och började cykla och simma, vilket tillslut gjorde att jag fick upp ögonen för triathlon. Jag simmar med simklubben Ran och cyklar med CK ringen och är även en aktiv medlem i HTT både som tränare och tävlande. Genom HTT har jag gått utbildningar som plattformen, GTU 1 och 2. Utöver dessa utbildningar har jag läst olika kurser i programmet Idrottsvetenskap – fysiska aktivitet och hälsa på Malmö Universitet. Som tränare i HTT är jag tränarsamordnare och ansvarig tränare för löpningen

Malin Lundström Började simma hösten 2001 och gjorde min första tävling våren 2002. Har varit med i para landslaget i simning som tonåring och har ställt upp i ca 15 sim SM, senaste var 2019. Simmar fortfarande men hinner inte träna och tävla lika mycket som förr. Har simmat vansbrosimningen 3-4 gånger. Började med triathlon 2013. Gjorde min första sprint på Tjörn Triathlon. Fick dock avbryta löpningen då jag knappt kunde gå på protesen. Ställde upp på samma tävling året efter och blev då sveriges första kvinnliga paratriathlet. Var med på para VM i triathlon i rotterdam 2017. Började som simmare för Heleneholms Tri Team 2015. Hoppade in som tränare när tränaren var borta och tyckte att de var så roligt att jag fortsatte. Ansvarig tränare för simning (Ej öppet vatten)

Kari Aho Spelade fotboll och basket, tyckte om att springa, åkte skidor (cross country) och skridsko som barn. Efter flytten (-75) till STHLM blev det bla. boxning och styrketräning. Tränade och tävlade sedan under 80-talet i löpning, mest långlopp, för Hässelby SK. På vintrarna åkte jag skidor, Vasalopp och liknande. Min första triathlon gjorde jag i Säter -87 och framgångarna ledde så småningom bla. till landslagsuppdrag! Jag var också ungdomstränare i SPIF-triathlon kring -90 efter några korta utbildningar. Efter flytten till Malmö -99 fortsatte jag tävla för Triathlon Syd, SK RAN och blev tränare i Heleneholms triathlon team. Mina utbildningar: Tri4Fun, Plattformen, Juniorutbildning och GTU1&2. Jag har dessutom lång erfarenhet i triathlon genom eget tävlande och föreläsninga

Jörgen Holmqvist Tränat och tävlat i simning till jag var drygt 20. Utbildad simtränare (Sv. Simförbundet). Började som simskollärarassisten när jag var 13. Tränat och tävlat i OW sedan 2013. Tränat och tävlat i cykel (linje, tempo, mtb-maraton, senior och master) i ca 10 år (35-45). Utbildad cykeltränare (Sv. Cykelförbundet). Tränat och i triathlon sedan 2013. Utbildat triathlontränare/Tränare/juniortränare (Sv. Triathlonförbundet/Sisu/HTT) GTU 1+2 Ans. för vuxencrawl och öppet vattensimningen

Gustav Englund har simmat sedan han var 3 och har tävlingssimmat sedan 7 års ålder. Sommaren 2015 simmade han 100m bröstsim i riksfinalen på Sum-sim (svenska ungdomsmästerskapen i simning). Gustav tävlar för Malmö Kappsimningsklubb och bröstsim är hans bästa simsätt, men simmar gärna medley också.

Vanessa Hollender Började med ridning vid 7 månaders ålder. Tävlade i hoppning och dressyr från 9 års ålder till 23. Efter det tränade jag löpning och styrketräning under några år. Gick en crawlkurs 2013. Tävlade flera OW och triathlontävlingar under något år. Började som tränare i triathlon för Barn och ungdomar i Heleneholm 2016 och insåg att coachning var något jag verkligen brann för. Är även simtränare i SK Ran sedan 2019. Pluggar olika kurser på universitet inom träningsplanering, idrottspsykologi, prestationsutveckling och tester mm. Är utbildad Tri4fun coach, Juniortränare och Simledare. Har även läst flera kurser via SISU exempelvis Plattformen, Grundtränarutbildning 1 &2, Åldersanpassad fysisk träning och Idrottspsykologi – Ledarskapets betydelse för motivation. Sitter i tävlingsledningen för Malmö Open Water och Malmö Triathlon och är utbildad domare och Technical Official.