Om Heleneholms IF Friidrott

Friidrottsektionen i Heleneholms IF skapades i samband med att föreningen bildades 1939. Friidrotten har en stark historia med en stor meritlista och var bl.a. under flera år en av Sveriges bästa friidrottsklubbar på seniornivå. Under åren har vi sysselsatt tusentals barn och ungdomar i staden. Varje år är vi med och anordnar flera stora arrangemang som friidrottstävlingarna Atleticumsspelen, Sista chansen och Pallassspelen samt ett av Sveriges största motionslopp Blodomloppet. Föreningen är historiskt sett känd för att ta stort ansvar när det kommer till integration och andra sociala projekt i samhället. Vill du veta mer om föreningens historia kan du läsa mer här.


Bland de mest framgångsrika Heleneholmarna kan nämnas:
  • Kjell Alm, som tog klubbens första SM-guld 1951 på 100m.
  • Sven-Åke Lövgren, sprintermästare och landslagsman.
  • Margareta (Larsson) Lövgren, också SM-guld och med i landslaget på 100m.
  • Carina Andersson, första svenska flicka över 180 i höjdhopp.
  • Caroline Isgren, första över 16 meter i kula.
  • Tommy Persson, bl.a. segrare i Stockholm maraton.
  • Johnny Kroon, hade det svenska rekordet på 1500m i över 30 år som nyligen slogs.
  • Rikard Rasmusson, tvåa i junior-VM på 400m.
  • Patrik Lövgren, VM-sexa på 60m inomhus 1997.
  • Dessutom flera svenska seniormästare i mångkamp, Sten Ekberg, Glenn Håkansson, Einar Cronstedt, Robert Wärff och Kristina Rosenquist. Dessutom flera i junior- och ungdoms-SM.

Verksamheten idag

Idag bedriver friidrottssektionen verksamhet från 6 års ålder genom s.k friidrottskolor upp till junior/senior/ samt veteranverksamhet därefter. Heleneholms IF är en familjär friidrottsförening i Malmö där glädje, gemenskap och utveckling är hörnstenarna i vår verksamhet. I Heleneholms IF blir alla aktiva sedda och vi har nära relation till alla våra grupper vilket är vår styrka och skapar en unik gemenskap tillsammans med våra engagerade ledare.

Vi bedriver just nu friidrott på tre ställen i Malmö, Heleneholms IP, Malmö stadion och ute i Oxie.
Vi har träningsgrupper från sex år upp till junior/elit/veteran. I yngsta åldrarna får barnen träna alla grenar utifrån deras nivå blandat med lek. Därefter läggs det in en del fokus på teknik och koordination. När du blir äldre finns möjligheten att specialisera sig inom en viss gren om du önskar. Utöver träning tillkommer tävlingar och andra viktiga sociala aktiviter som blir fler och större ju äldre barnet blir. För oss är det viktigt att ha kul tillsammans både på- och utanför friidrottsbanan. Glädje och gemenskap bygger framgång. Det finns träningsgrupper för alla oavsett om du satsar på att bli bäst inom din gren eller enbart vill hålla igång/träffa kompisar. Vårt mål är att träningen ska vara så lustfylld som möjligt och att den ska passa dig oavsett nivå, ambition eller tidigare erfarenhet. Läs gärna mer om vår verksamhet och träningsgrupper här.