Funktionär

FAQ

Hur anmäler jag mig för att hjälpa till som funktionär?

Vi tar tacksamt emot hjälp. Vi har flera evenemang under året där vi kan tänkas behöva hjälp så enklast är att maila hit. Vill du ha en speciell uppgift eller gren så skriver du det i mailet.

Vad innebär det att vara funktionär?

Att vara funktionär innebär att vi som förening har möjlighet att genomföra våra arrangemang som är en viktig del av klubben. Som funktionär har du en del ansvar t.ex  tävlingen kan genomföras på ett regelrätt sätt men du får aldrig en uppgift som du inte känner att du kan klara av. Exempel på funktionärsuppdrag kan vara stå i kiosk, föra protokoll, mäta, kratta grop osv.

Vad får jag för att vara funktionär?

Tyvärr kan vi inte erbjuda någon ekonomisk ersättning för dig som funktionär men vid nästan alla stora arrangemang bjuder vi på gratis mat och dryck som tack för hjälpen, detta gäller även för ditt barn om denne tävlar samtidigt under dagen.

Vad har min insats för betydelse?
Har du ett aktivt barn i klubben bidrar du till att stärka klubbens verksamhet då eventuella vinster från evenemanget går tillbaka till att fortsätta utveckla verksamheten och stå för anmälningskostnader till andra tävlingar osv. Din insats innebär helt enkelt bättre förutsättningar för att skapa en bättre och starkare klubb.

Hur länge varar det?
Svaret på denna fråga beror på vilken typ av tävling eller evenemang som det är. En del tävlingar kan vara en eller två heldagar men vi försöker alltid anpassa det så mycket som möjligt så alla inte behöver vara där hela tiden. Desto fler som har möjlighet att hjälpa till desto mindre tid av respektive funktionär krävs för att kunna genomföra tävlingen. Skulle du ej ha möjlighet att hjälpa till under hela eller någon del av tävlingen tar vi självklart hänsyn till detta och anpassar så att schemat passar just dig. Lite hjälp är alltid bättre än ingen alls!

Behöver jag tidigare erfarenhet/förkunskaper?
Nej, självfallet är en del uppgifter mer avancerade än andra och kräver viss erfarenhet men är du ny anpassar vi uppgiften efter dina förutsättningar så att ingen onödig press läggs på ditt ansvar.

Hur kan jag förberedda mig inför min uppgift som funktionär?
– På kansliet har vi funktionärsböcker som du mer än gärna får låna. Hör av dig till oss.
– Ta del av hur det fungerar på en tävling, Läs mer här.
– Läs inbjudan, tidsprogram och PM.
– Titta på andra tävlingar om du har möjlighet.

Funderar du över något? Hör mer än gärna av dig till oss