Moltas 5:a på USM

I helgen gick USM15 & JSM i friidrott av stapeln i Linköping. Från klubben deltog tre aktiva där två gjorde sitt första mästerskap. Bl.a. tog Emilia Wamsler ett silver i F19 diskus. Läs mer om detta här.

Under helgen stod Moltas Austrell som började med friidrott så sent som för runt ett år sen för en fantastisk insats när han i helgen gjorde blott sin 3:e tävling någonsin då sprang in på nästsnabbaste tiden i försöken.

Han krossade sitt tidigare personbästa med drygt tre sekunder när han sprang in på 2.05,54. och vidare på placering till final. I finalen som gick dagen efter gjorde Moltas återigen ett strålande lopp när han ännu en gång underskred sitt gamla personbästa när han sprang in på fina tiden 2.06,59 trots gårdagens tuffa lopp i bena. Moltas slutade på en mycket fin 5:e plats. Detta var egentligen första tillfället som Moltas fick chansen att springa i en klunga, tidigare lopp har han mest hamnat i ett sololopp. Moltas är en verkligen en oslipad diamant som ska bli väldigt spännande att följa framöver. Att bli 5:e bäst i Sverige efter tre gjorda lopp är inget annat än imponerande! Stort grattis till Moltas, tränare Adrian/Ivan/Galina

Tyvärr hade Emilia Malmlöf ingen lyckad helg då det blev tre övertramp i tresteg (ett med väldigt lite marginal) och två övertramp i kula. I tredje och sista omgången fick hon iväg kula men fick ingen ordentlig träff när kulade landade på 8.40 (PB på 10.91) Även om inte helgen blev riktigt som planerat kan Emilia med stor sannolikhet ta med sig viktig erfarenhet och rutin inför kommande mästerskap.