Nytt klubbrekord av Emilia Wamsler i F19 diskus

Igår slog Emilia Wamsler till med ett nytt personligt rekord i diskus som även innebar ett nytt klubbrekord i F19-klassen när hon kastade den 1kg tunga diskusen 47.06 meter. Resultatet innebar att hon nu raderade ut Lina Bengtsons -94 resultat 46.69 satt 2013. Rekordet har legat i farozonen i stort sett hela sommaren, så det kom kanske inte helt oväntat att rekordet till sist skulle slås. Det ska också nämnas att Emilia är endast 18 år vilket innebär att hon har ett år kvar i F19 klassen och därmed har chansen att utveckla rekordet ytterligare. Hon har även sedan tidigare tagit Linas rekord även i F17-klassen. Gårdagens resultat gav också en utökning i sverigestatistiken som hon leder med ca metern. SM avgörs om drygt två veckor där Emilia förra året tog guld i sin klass.

Emilia tränas av Jonas Forsberg som också var den som tränade förra rekordhållaren Lina, han var också den som arrangerade tävlingen igår. I gruppen finns ett härligt gäng kastare från olika klubbar i södra Skåne som har kul, bra gemenskap och sporrar varandra till längre längder. Gruppen känns helt enkelt i strålande harmoni vilket även speglar sig i resultaten. Vi önskar Emilia stort grattis till framgångarna och hoppas på fler positiva nyheter.

Resultat Heleneholmskastet #3 – Emilia W med nytt personbästa

I helgen arrangerade vår kasttränare Jonas Forsberg sin tredje lokala tävling för utomhussäsongen. Resultat hittar du nedan.

Resultat Heleneholmskastet #3

Från klubben övertygade Emilia Wamsler ännu en gång när hon utökade sitt nyligen satta personrekord med några decimeter till 46.41. Hon utökade därmed även sin plats som Sverigeetta. Kastet är ynka 28 cm ifrån Lina Bengtsons klubbrekord från 2013, även detta satt på kastplanen i Malmö. Rekordet lever nu väldigt farligt och frågan är om vi inte får se ännu ett klubbrekord i diskus tas av Emilia innan säsongen är över (hon slog förra året just Lina Bengtsons rekord i F17 diskus).