Tävlingsrapport från Ängelholmsspelen

I helgen har många av våra tävlande barn och ungdomar varit på Ängelholmsspelen. Frågan är hur man sammanfattar en tävlingshelg som denna där personbästa har regnat in, WOW säger vi bara, vilket gäng! Utöver fantatstiska resultaten som sammanfattas nedan är det väldigt kul att se hur man tar hand om varandra och lyfter sina klubbkompisar/vänner! Det är så en klubbidentitet skapas och utvecklas! Gemenskap, utveckling och glädje är ledord i all vår verksamhet.

Ur ett ledarperspektiv är det också väldigt kul att följa aktivas känsloyttringar där det enda stunden kan kännas ”gnälligt” (oftast med glimten i ögat) och ”bajs” för att i nästa stund vara på toppen eller tvärtom! Ungdomar och idrottare i ett nötskal men som också gör friidrotten till den underbara idrott som den är och värt att lägga ner tiden som ledare. Nedan kommer våra aktivas framgångar:

F17 Selma F – Fick inte till sitt bästa 100m lopp för säsongen men tog ändå en tredjeplats. En stundande grundsäsong kan komma välbehövligt för att bygga vidare på tiderna som kommit tidigare i år.

F13 Adrianna K – Inledde söndagen med att springa 60m där hon var en liten bit bakom PB. I längden saknades krafterna för att få till det rätta trycket idag. Kul och spännande var dock att se Adrianna köra slägga där hon efter att enbart ha tränat några få tillfällen drog iväg släggan till 22.69 och en fjärdeplats. Hedvig G – Körde diskus under lördagen där hon stod för en stabil insats genom kasta dryga metern bakom PB utan att ha tränat grenen i sommar. Senare blev det 200m där det gick snabbt men dock i alldeles för mycket medvind (30.46, +5.1). Under söndagen var det väldigt kul att se Hedvig flyga i längden och sätta nytt PB med 4.22 trots -1.6 i motvind, detta trots lättare kramp under uppvärmningshoppen. Hon gjorde även tävlingsdebut på spjut med 14.40, kul!

Smilla K – Hade en väldigt fin kasthelg där det blev PB både i diskus och kula. I diskusen kastade hon för första gången över 20m med 20,33 och en tredjeplats. I kulan ökade hon på sitt PB med nästan halvmetern (utomhus) till 8.96. På höjden som det gått något segare på under senaste tävlingarna blev det något positivare besked där hon sakta börjar hitta tillbaka till gamla hoppformen. Formkurvan pekar uppåt. Hon blev 3:a med 1.34.

Tove O – Hade mest otur av alla aktiva under lördagen då hon blev stucken i handen hon skulle kasta med av en geting, trots detta vek hon inte ner sig utan gjorde två kast vilket var starkt! Under söndagen gick det desto bättre där hon hoppade långt i längden och satte även hon PB. 4.40 innebar en femteplats bland många hoppare. Sedan var det dags för hennes icke favoritgren kula där hon ändå kämpade sig igenom det, 7.34.

P13 Anton F – Sprang ett snabbt lopp även han på 200m i kraftiga medvinden (26.60 +3.5) vilket innebar seger. Även under söndagen gick det undan men då på 60m och i motvind -2.4 där han blev 2:a på 8.53, 3/100 bakom vännen. På längden blev det en explosion där Anton briljerade genom att öka sitt PB med nästan en halvmeter och för första gången över dröm 5m när han hoppade flera hopp över sitt gamla PB med längsta som mätte 5.04. Detta innebar ett nytt silver. Imponerande hopp!

F12 Noor W – Sprang tidigt på söndagsmorgonen 60m försök där hon löpte på fint och var inte långt bakom PB, 9.05. I finalen gick det något långsammare (9.35) men det blev en fin tredjeplats! På längden blev det nytt PB utomhus när hon ökade på sitt PB med några cm till 4.16.

Filippa P O – Satte upp ett högt tempo på 600m loppet där hon försökte grilla övriga deltagare. Hon gjorde ett bra lopp en bra bit på vägen innan tröttheten kom samt att hennes fot som hon haft ont i tidigare tyvärr började göra sig påmind igen. Det blev en silverplats och tiden 2:01.56. I slägga som Filippa ofta kombinerar blev det en lyckad kastdag där hon fick fart på släggan och drog iväg den 24.57. Det innebar ett nytt PB med en meter och överst på pallen.

P12 Oskar C – Som satsar på mångkamp hade en tuff söndag där han tävlade i fyra grenar. Dagen inleddes med vad som blev en långdragen spjuttävling som påverkade övriga grenar som fick skjutas fram. I spjut blev det 19.18. Fantastiska längddagen för de aktiva fortsatte där även Oskar satte PB, med 4.43 trots rejält motvind blev det en silverplats. I höjd som Oskar är väldigt stabil i för tillfället segrade han på 1.43. Oskar valde sedan att lägga ribban på 1.45 som han också klarade innan han bestämde sig för att stå över för att istället vila upp sig för 600m. På 600m som inte direkt är Oskars favoritgren hängde han på klungan och kämpade hela vägen in i mål till en tid 2:01.94.

Vilmer O – Var den aktiv som inledde denna fantastiska helg under lördagen genom att kasta över 20m i diskusen för första gången. Diskusen flög 20.10 vilket innebar seger

.Sebastian P – Även en ledare kan ibland behöva känna på hur det är att tävla i en annan gren än den man satsat mest på. Det blev även här en långdragen spjuttävling blandat med coachande mitt i där spjutet gick 34.97, vilket innebar en andraplats.

Utöver ovanstående aktiva stod två av våra yngre förmågor som inte ingår officiellt i en resultatlista för väldigt fina prestationer där Adam B satte PB i alla sina grenar i P11 och Mona P även hon gjorde fina resultat i F11. Väldigt bra jobbat till alla aktiva och hejande föräldrar!

/Ledare Sebastian och Sandra på plats i helgen

Tävlingsrapport från Laxaspelen + kastplan

I helgen har några aktiva varit uppe i Halmstad för att tävla på klassiska Laxaspelen!

Under lördagen sprang Noor W återigen ett fint lopp på 60m i försöken där hon segrade i heatet på 9,07. I finalerna har det inte riktigt funnits samma energi än så länge i år men när det kommer så blir det åka av även i en final, 9,32 i finalen! Efter att ha vilat några timmar var det dags för 200m där sprintkraften var tillbaka. Från en ytterbana sprang hon ett fint lopp i bra konkurrens och sprang in på nytt PB med tiden 31.30 och en femteplats.

60m sprang även Olivia L som sprang två bra lopp och sedan hoppade längdhopp. Då hon är under 12 år redovisas dock inga resultat för dessa åldrar i en resultatlista.

Samma dag gjorde Smilla debut i spjut där hon enbart gjort några specifika spjutträningar inför tävlingen. Trots detta stod hon för en fin och stabil premiär där hon kastade 15.30. I kula som hon är mer rutinerad i blev det återigen en ok tävling likt tidigare på säsongen dock utan den riktiga fullträffen. Under söndagen var det dags för höjd där det likt föregående vecka inte riktigt ville stämma som i Eslöv. En styrka att ta med sig dock är att hon tog sig vidare från för Smilla låga höjder efter en del rivningar och kom upp på höjder där det är små marginal både uppåt och neråt. Hon stannade på 1.35. I diskusen gick det fint där det blev nytt PB med några cm och en silverplats.

Under söndagen anslöt även Alice N för att kasta diskus i F17-klassen. Alice som än så länge inte fått till några fullträffar likt föregående säsong fick även idag kämpa för att få tekniken och styrkan att stämma. Hon kastade 25,88. När det väl stämmer vet vi att diskusen kommer flyga fint som förra året.

Under torsdagen höll även Jonas Forsberg i en kasttävling på kastplan där flertalet unga från närmsta klubbar deltog. Från föreningen deltog Barbro Bengtson, Vilmer O & Sebastian Persson. Vilmer stod för ett fint PB i P12 kula där han ökade sitt PB med dryga halvmetern till 5.80. Även i diskusen blev det ett nytt PB med 17.22. Barbro hade en jämn serie i kula där det blev. 8.76 I diskusen blev det 25.65.

För Sebastian som kastade spjut blev det 35.56. För den som vill tävla i kast finns ny chans kommande två torsdagar. Anmälan på plats, tävlingen startar 18.00 på kastplanen.

Fartfylld helg med många PB under Götalandsmästerskapen

I helgen åkte aktiva Anton F, Hedvig G, Smilla K, Tove O, ledare Fredrik, André & Sebastian för att delta på Götalandsmästerskapen i Växjö, den största tävlingen för 13-14åringar där Skånes friidrottsklubbar tillsammans tävlar emot övriga landskap i regionen. De aktiva och Fredrik ingick i Skånelaget medan André och Sebastian var med från klubben som tränare för de aktiva. Ett glatt gäng som presterade väl och har haft en rolig helg tillsammans och med övriga aktiva i andra klubbar där minnen från helgen förhoppningsvis kommer ligga kvar en bra bit framöver. Våra aktiva är dessutom fina förebilder för kommande årskullar genom dess uppförande, kämparanda och glädjespridande!


Första dagen blev en fin dag för våra aktiva i Skånedressen med tre personbästa och andra stabila resultat.
Anton F fick äntligen gå under 8,50 på 60m som han velat göra ett tag och satte nytt personbästa med 8,42, vilket innebar att han tog sig till semifinalen. I semifinalen var han precis bakom de åtta som tog sig till finalplatserna.

Hedvig G – Fick till en stabil tävling i tresteget efter en lång väntan innan det var dags för tävling. Hon hoppade för första gången från 7m plankan med resultatet 8.78, ca 1dm från nyligen satta personbästat.

Smilla K – Hade som vanligt en stabil insats i höjden där hon hoppade 1.37 och slutade på en 11:e plats. Hon har ett tag velat gå över 1.40 men fick idag försöka ta chansen på höjden 1.42 som var nästa höjning i schemat. I första försöket fick hon till ett bra hopp och var nära att klara det, hade ribbat legat på 1.40 hade hon förmodligen varit över. Övriga försök var också bra och gav en mersmak inför kommande utesäsong. I kula fick hon till en bra stött som innebar nytt personbästa med några centimeter 8.68, här finns potential till mer. I tresteget fick hon inte riktigt till det och hoppade 7.93 vilket var helt okej efter en lång tävlingsdag.

Tove – Ökade på sitt pers rejält i tresteget med ca 25cm då hon hoppade 9.51 vilket var 2 cm från final. En jättefin insats där hon ökat stort vid varje tävling I kula fick hon inte helt till det men ändå ett stabil resultat på 8.32.

Fredrik P – Stod för en stabil ledarinsats för skånelaget i kula.

Under söndagen tävlade Tove O, Hedvig G och Anton F i längd där Tove och Anton satte personbästa med 4.12 respektive 4.47. Hedvig hade en väldigt fint andra hopp som tyvärr var övertramp i övriga hopp fick hon tyvärr inte till det. Anton F fortsatte sedan tävlandet på 200m där han sprang in på en stabil tid 28,63, runt sitt personbästa. Han var sedan uttagen till stafetten men stod över denna p.g.a lättare känning. Även det stor respekt mot sina lagkamrater i Skånelaget att ta detta tuffa men nödvändiga beslut. Vi ser nu framemot att ladda om batterierna med en grundsäsong innan nya spännande äventyr väntar utomhus i vår/sommar.

Hur tävlingen gick? Skåne slutade 2:a bakom Östsvenska och 1 p före Göteborg, Västsvenska hamnade på fjärdeplats.

//Ledare Sebastian & André

Välkämpande Skånelaget

Tävlingsrapport från USM & MIC

En intensiv friidrottshelg är över där vi haft en aktiv uppe på USM i Västerås, flertalet ungdomar/veteraner som satt nya personbästa på hemmaplan under Malmö Indoor Challenge samt Marie som förbättrade sitt svenska rekord i framerunning 800m.

På USM i Västerås hade Johannes K tagit sig upp för att tävla på 60m och längd. På 60m blev det nytt personbästa där han sprang under 8 sekunder för första gången på 7.95. I längd fick han inte riktigt till det denna dag och stannade på 5.22.

I Malmö avrundade många av de aktiva sin inomhussäsong. Många stod för imponerande insatser med många PB där en tävlingsrapport hittas nedan.

KS Framerunning R-72Marie Lander – Under lördagen förbättrade Marie sitt nyligen nysatta svenska rekord på 800m i framerunning när hon sprang solo på 3:55.76. Detta var tjugo sekunder bättre än under SM.

KS
Lovis O – Sprang in på tangerat personbästa på 60m. I längd blev det 4.25 och i tresteg fick hon inte riktigt det att stämma idag och hoppade 8.85.

Selma F – Sprang in på nytt personbästa på 200m med 30.49 och tog ett brons. Även i 60m gjorde hon sitt snabbaste lopp och sprang in på 8.77.

F17 Alice N – Tävlade i kula och fick i väg en bra stöt med 9.52, 20 centimeter från perset.

F14 Saga L – Tävlade i längd och hoppade 3.13.

F13 Adrianna K – Visade återigen prov på att snabbheten blivit stark under inomhussäsongen när hon satte nytt personbästa på 60m för tredje tävlingen i rad med 9.45 och även på 200m med tiden 32.95. I längd blev det 3.55 och i kula blev det 5.40.

Hedvig G – Hade en fin helg i hoppgrenarna längd och tresteg. I längd blev det under lördagen nytt tangerat personbästa och under söndagen fick hon till flertalet fina hopp i tresteg och ökade sitt personbästa från tre veckor sedan med ca en halvmeter till 8.90.

Smilla K – Hade lite problem med att få ansatsen att stämma till en början i höjden men kämpade sig vidare till högre höjder och vände så småningom trenden och tog sig upp på sina högsta nivåer där hon hade tre nya bra försök på 1.40. Förhoppningsvis kommer fullträffen på Götalandsmästerskapen om två veckor. I kula blev det 8.00.

Tove O – Hade en väldigt lyckad helg där hon tog med sig hem två nya personbästa i tresteg och kula. I tresteg blev det en fullträff när hon ökade sitt två veckors gamla pers även hon med runt halvmetern till 9.21. Detta gav ett brons. I kula blev det en ännu längre ökning än en halvmeter av personbästa när hon stötte 8.64.

F12 Filippa P O – Hoppade längd där hon var fem cm under nya personbästat (3.33). Hon provade även på kula för första gången i tävlingssammanhang där hon stötte 5.16.

Noor W – Visade återigen att snabbheten finns kvar även i slutet av säsongen. I 60m blev det två jämna lopp i försök (9.14) och finalen (9.15). Detta gav ett silver. I höjd hade hon en liknande resa som Smilla där ansatsen och känslan inte fungerade till en början. Efter att ha kämpat sig vidare vände trenden även här och slutade på nya försök på personbästa höjd 1.31, stannade på 1.28.

MS
Zeth S – Fick en bra resa i loppet där han kunde hänga på strax bakom fronten. Farten höll bra i ca 700m där han sedan stumnade något. Vi ser nu framemot en spännande utomhussäsong där två minuter ska underskridas.

P13 Anton F – Hade en stabil insats på 60m men kände att han inte fick till riktiga lyftet, 8.57 är strax bakom personbästat.

P12 Oskar C – Fick vända många silverplatser till att äntligen få stå överst på pallen i höjd. Han hoppade först över nya tangerade personbästat 1.40 där han stod klar som segrare, sedan satte han först nytt personbästa på 1.42 och sedan ytterligare ett på 1.44. En lyckad avslutning på inomhussäsongen. Oskar sprang även 200m på 32.16.

Vilmer O – Stötte kula där det blev nytt personbästa med 4.70.

M55Anna Isaksson – Hade ett fint lopp på 400m och satte nytt personbästa på 1:11.85 där det blev silver i K35-klassen.

M55 Stefan Magnusson – Sprang både 3000m och 400m under samma dag, där det blev silver och säsongsbästa på 400m (1:15.69) i M55-klassen. På 3000m blev tiden 11:49.68.

Jörgen Holmqvist – Sprang 3000m med tiden 11:55.60.

K65
Barbro Liljeqvist K65 – Sprang 3000m på tiden 15:23.71 där det blev ett silver i K65-klassen.

Även många yngre än 12 år tävlade. Dessa resultat sammanställs ej i officella resultatlistan utan hittas individuellt på https://easyrecord.se/result?lg7XEE

Stort grattis till alla!

Två SM-medaljer till Marie + tävlingsrapport från Karlskrona

I helgen genomförs SM i friidrott i Malmö där para-sm numera även ingår. Under helgen tog Marie Lander två SM-medaljer. Under lördagen blev det ett silver på 60m i 72- klassen (Framerunning) med tiden 16:34. Under lördagen var det dags för de längre distanserna som Marie gillar mer. Där blev det ett guld på 800m och även sätta nytt svenskt rekord!
Marie som med skräckblandad förtjusning tagit sig an de lutande kurvorna på träning i vinter, som finns inomhus visar att mycket är möjligt om man bestämmer sig för något och kämpar för det. En imponerande insats! Stort grattis till Marie och tränare Fredrik!

Marie med SM-GULD medaljen.

Under helgen hade även två av våra aktiva tagit sig till Karlskrona för att tävla på Sunna Open. I P15 satte Johannes ett rejält pers på 60m med 8.03 (vinst). I längd blev det ännu en stabil tävling på 5.52, om några veckor väntar UISM.

Noor som bl.a tävlade med de som var ett år äldre hade ännu en gång en bra försökstid på 60m med 9.22 där hon tog sig till final. I längd fick hon inte riktigt till hoppningen denna dag! Bra jobbat båda två!

Fina prestationer under Julchansen

Igår inleddes tävlingssäsongen inomhus i friidrott när vi arrangerade Julchansen i Atleticum tillsammans med IFK Lund för 321 deltagare i olika åldrar och grenar. Julchansen är en tävling främst för barn och ungdomar, så det är alltid skoj att se glädjen i barn som tävlar för första gången eller spänningen i hur utvecklingen har skett sedan i somras för andra. Gårdagen bjöd inte helt oväntat på många nya personbästa för många av våra aktiva, där en del rekord krossades och andra tog pallplatser. Längre ner hittas en sammanställning av våra aktiva i tävlingsklasserna. Alla resultat och de som deltog i F/P10-& F/P11 hittas under individuella resultatkorten här: https://easyrecord.se/result?CQ0LL

Nästa vecka fortsätter tävlandet i Atleticum då MAI arrangerar Pepparkaksspelen. Vi ser med spänning framemot mer glädje, förväntan och nya personbästa. Vi vill också passa på att rikta ett stort tack till alla funktionärer som gjorde tävlingen möjlig att genomföra. Utan er blir det svårt att genomföra en tävling för så många startande. Stort tack också till André, Vanessa & Maria i spets som planerat och organiserat de viktiga förberedelserna!

Noor överst på pallen i 60m efter att ha krossat sitt pb med 60 hundradelar!

F15
Matilda T – 60m: 9,09 (6:a med nytt personbästa)
Olivia K – Längd:  3.79 (Nytt personbästa))
Saga L –  Längd: 3.29 (Nytt personbästa)

F13
Hedvig G – 60m: 9,43, Längd: 4.04 (Nytt personbästa)
Adrianna K – 60m: 9,57 (nytt personbästa), längd: 3.45 (nytt personbästa) kula: 5.85, 800m: 3,15 (första tävlingen)
Ella E – 60m: 9,98 (första tävlingen) höjd: 1.15 (första tävlingen)
Smilla K – höjd: 1.35 (2:a med nytt personbästa), kula: 8.60 (2:a och nytt personbästa)
Tove O – 60m: 9,46 (Nytt personbästa), längd: 3.88 (Nytt personbästa) Kula: 7.99 (4:a med nytt personbästa)

F12

Noor W – 60m: 9,22 (1:a och nytt personbästa med 6 tiondelar), längd: 3.86 (Nytt personbästa), Höjd: 1.15
Filippa P – 60m: 9,90 (Nytt personbästa)

P15
Johannes K – Längd: 5.25 (3:a med nytt personbästa), Höjd: 1.55 (4:a med nytt personbästa)

P13
Anton F – 60m: 8,54 (1:a med nytt personbästa), Längd: 4.42 (2:a tangerat personbästa)
Viktor M – 800m: 2,46 (4:a första tävlingen)
Oscar K – 800m: 2,53 (5:a första tävlingen)

P12
Zackaria W -60m: 9,42 (5:a med nytt personbästa), Längd: 3.77 (nytt personbästa), Höjd: 1.10 (första gången) Kula: 5.86 (4:a)
Oscar K – höjd: 1.37 (2:a med nytt personbästa)
Viktor M – Längd: 3.34

Resultatrapport från USM/JSM/VSM

För en veckan sedan tävlade ett antal Heleneholmare på svenska mästerskapen för olika åldrar. Nedan kommer en enklare sammanställd rapport för våra deltagare.

På USM i Uppsala deltog fyra deltagare Moltas A (800m), Selma F (80m & 300m), Lovis F (80m, längd & tresteg), Alice N (kula & diskus) Resultaten nedan:
Lovis O: 80m försök 11.64, Längd: 4.21, tresteg: 9.31 (PB)
Selma F: 80m försök 11.84, 300m försök: 50.64
Alice N: kula: 8.51, 28.66, en fin åttondeplats.
Moltas A: 800m försök 2.08.09 (ca 1 sek från final)

PÅ USM/JSM i Sollentuna tävla vår duktiga ungdom Emma L:
Resultat:
Sprang 300mH försök under lördagen tog sig till final med tiden 47.57. I finalen blev det en sjätteplats med tiden 48.79.

På veteran-SM i kalmar deltog Babro Bengtson K55, Peter Josefsson M60 & Mats Blomberg M65 där tog Barbro Bengtson bl.a fem SM-medaljer varav tre guld. En imponerande helg!
Resultat:
K55 spjut – Barbro Bengtson 27.31 (GULD)
K55 diskus – Barbro Bengtson 25.05 (GULD)
K55 kula – 10.01 (GULD)
K55 Vikt – Barbro Bengtson 11.07 (BRONS)
K55 slägga – Barbro Bengtson 32.67 (BRONS)
M60 kula – Peter Josefsson 8.37
M60 längd – Peter Josefsson 3.32
M65 kula – Mats Blomberg 8.37
M65 diskus – Mats Blomberg 23.73
M65 spjut – Mats Blomberg 25.81
M70 – Magnus Bergh 1:40.99

Strålande och oväntad comeback av Lina Bengtson

Som brukligt under sommaren så arrangerar vår duktiga kasttränare Jonas Forsberg flertalet tävlingar på kastplanen. I torsdags genomfördes 4:e tävlingen för säsongen. Glädjande i resultatlistan var att se Lina Bengtson som inte tävlat sedan -18 komma lite från det dolda och sätta nytt personbästa med 52.84. 😮 Detta tar upp henne på en fin 6:e plats i Sverigestatstiken, vilken ”comeback!” 🥳🙌
Övriga resultat hittas här

Fina insatser i Vellinge under Finish games

I helgen hade flertalet av våra aktiva tagit sig till Vellinge för att delta på Finish games. Under soliga förhållanden fick vi se många fina prestationer i olika åldrar. Emma gjorde en efterlängtad comeback efter att inte ha tävlat förra säsongen. Alice stod återigen för en fin insats i diskusringen. I längd slog Lovis till med nytt personbästa och hamnade på pallen. Selma sprang återigen stabilt på 80m. F13 tjejerna Adrianna och Hedvig och Tove hade en fin dag där det blev personbästa i 60m. Adrianna och Hedvig utnyttjade sedan farten och slog även personbästa i längd, där Hedvig äntligen fick marginalerna på sin sida med ett hopp över 4m ”drömgränsen” . Tove stod även hon för stabila insatser strax bakom pb. Under söndagen hoppade Smilla stabilt i höjdhoppet och satte pb utomhus och var strax under inneperset. Johannes hade en bra helg där han fick till sina första hopp över 5m, i höjd blev det även där helt okej med några cm under personbästat. Anton hade även han en stabil insats i helgen med nytt utepers i längd och provade hoppa höjd för första gången på tävling.

Även i de yngre åldrarna som inte resultat rangordnas blev det flertalet PB och fina prestationer. Resultatlista och alla individuella resultat hittas här: https://easyrecord.se/result?cR0NDD En bra helg i Vellinge för våra aktiva och ledare helt enkelt!

F17 Emma L – Längd: 5.06 (2:a)
F15 Alice N – kula: 8.68, diskus: 31.22 (1:a)
F15 Lovis O – 80m: 11.52, längd 4.49 PB (3:a)
F15 Selma F – 80m: 11.58
F13 Adrianna – 60m: 9.56 (PB), Längd: 3.60 (PB), Kula: 5.43
F13 Hedvig H – 60m: 9.23 (PB), längd: 4.01 (PB)
F13 Smilla K – höjd: 1.31, kula: 6.82
F13 Tove O – 60m: 9.54 (PB), längd: 3.76
P15 Johannes K – höjd: 1.44 (1:a), längd: 5.26 (PB, 2:a)
P13 Anton F – 60m: 8.53 (3:a), längd: 4.32 (3:a) höjd: 1.34 (PB)

Även i Stockholm tävlades det under helgen där våra elitaktiva Adrian Mehic och Zeth Söderlund gjorde säsongsdebut på 800m under Sollentuna GP. Adrian sprang in på strax över 2 min med tiden 2:00.58. Zeth var närmare sitt pb när han var strax bakom Adrian med tiden 2:01.02 som innebär nytt personbästa utomhus. När formen väl börja komma lär vi få se snabbare tider av dessa grabbar!