Tävlingsrapport från USM i Helsingborg

I helgen har svenska mästerskapet för 16-17 & 22- åringar avgjorts på Hedens IP i Helsingborg. Från klubben har vi haft fyra aktiva som tävlat mot de bästa i landet och samlat på sig nyttiga erfarenheter för framtiden!

Under fredagen sprang Selma F 100m försök där hon inte riktigt fick till det denna gång, dryga halvsekunden ifrån hennes pers tidigare i somras, tiden blev 14.09. Vid PB hade hon kunnat ta sig till semifinal, så det är bara att hålla sig skadefri och träna på bra under hösten så finns alla möjligheter!

Även Anyaba K sprang 100m försök under fredagen där han var strax bakom sitt PB från tidigt denna säsong med tiden 12.94. Ett stabilt lopp. Mer träning så kan det snabbt bli ännu bättre tider.Samma dag kastade Alice N diskus där hon hade en stabil serie med ett kryss och två kast inom 3 cm. Med resultatet 24.99 var hon mindre än en meter från hennes PB, även detta satt tidigare i somras. Med en stark grundsäsong och numera vana med nya diskusvikten kan det bli riktigt bra nästa år!

Under lördagen dubblade Selma distansen och sprang 200 meter från ytterbanan (åtta). Utan att ha någon att gå på gjorde hon en hyfsad kurva och sprang fint i ca 150 meter sedan kom tröttheten och hon orkade inte riktigt trycka hela vägen in. Tiden blev 29.73. Att en del uthållighet saknades var inte helt oväntat då Selma haft lite ont i bena under sommaren och inte kunnat köra på helt för det som krävs för att orka trycka hela vägen in.

Strax därefter var det dags för Lovis O som hoppade längdhopp där hon var väldigt jämn i sina hopp utan att få till någon riktigt fullträff. Attacken mot plankan och sista delen i landningen saknades något denna dag, 4.18. Trots allt viktiga erfarenheter att ta med sig. Under söndagen hoppade Lovis tresteg där det gick desto bättre utan att även här få till allt men det blev ett efterlängtat PB trots stor marginal till plankan, 9.45. Om Lovis lyckas få till det alla delar i de olika hoppen kommer hon ganska enkelt att studsa över tio meter. Det finns därmed härliga delar att arbeta på i höst.

Tränare på plats: Ola & Sebastian.

Nu återstår enbart några tävlingshelger för våra aktiva innan grundsäsongen börjar igen.